На 3 літрову банку нам знадобиться:
- огірки – 2 кг;
- сіль – 2 ст.л;
- цукор – 4 ст.л;
- оцет 9% – 4 ст.л;
- часник – 5 зубчиків;
- хрін – 1 лист;
- листя вишні – 3 шт;
- листя смородини – 4 шт;
- парасольки кропу – 2 шт;
- лаврушка – 2 листи;
- перець горошками, запашний – 8 шт.
Хрусткі мариновані огірки в банках на зиму – найсмачніші рецепти читайте за цим посиланням https://flexi.com.ua/?p=9405.
Підбираємо огірочки однакового розміру без пошкоджень та замочуємо їх у воду на 2-3 години.
Потім дістаємо та промиваємо проточною водою. Банку та кришку попередньо стерилізуємо.
Промиваємо та ошпарюємо окропом листя і укладаємо їх на дно банки. Туди ж кладемо лист хрону, часник, горошки перцю, кріп та лаврушку. Підготовлені огірки викладаємо в банку та заливаємо окропом. Прикриваємо кришкою та залишаємо на 15 хвилин.
У цей час кип’ятимо ще 1,5 літра води. З|із| банки з огірками воду виливаємо в окрему каструлю для приготування розсолу. А в банку знову наливаємо свіжий окріп, щоб огірки без води не стояли, тоді вони виходять хрусткі.
У каструльку з водою з-під огірків додаємо цукор, сіль і кип’ятимо 5 хвилин. Потім додаємо оцет. Тепер воду з банки виливаємо і відразу ж заливаємо готовим розсолом. Причому потрібно залити повну банку до верху, щоб повітря не залишилося. Закриваємо стерильною кришкою та закручуємо.
Готову банку перевертаємо, вкриваємо та залишаємо до повного остигання. Зберігати огірочки потрібно в прохолодному місці. За таким рецептом готую вже багато років і завжди огірочки виходять ароматні та хрусткі.
Як добре восени та взимку відкрити таку баночку, та з гарячою картоплею у прикуску. Ось вона справжня їжа, найсмачніша. Спробуйте цей рецепт і не пошкодуєте.