Морська і кухонна сіль за своїм складом ідентичні. Обидва вміст натрію та хлорид, кількість залежить від виду солі. Так, наприклад, солі екстра на 100 грам 99. 7 хлориду натрію, а у вищому сорті 98. 4, сорт перший 97. 7, і в другому сорті 97грамм. Використовувати в кулінарії можна обидва види солі покращуючи смак страви і сприяючи травленню їжі. Все про кулінарі дивіться на сайті https://applemint.com.ua/.

Основною відмінністю морської від кухонної солі це способи його добування. Морська сіль видобувається природним шляхом з морської води. Для її збереження на березі влаштовують ставки-випаровувачі (соляні). В них закачують морську воду. Його надлишок видаляється природним випаровування. Кристали солі залишаються на дні ставка.

Відмінність кухонної і морської солі

На відміну від кухонної солі, природна морська сіль може містити до двох відсотків домішок інших солей. Однак спочатку вони випаровуються. В морській солі залишаються в невеликій кількості наступні речовини:

  1. бор;
  2. фтор;
  3. магній;
  4. кальцій.

Однак ці речовини настільки малі, отримана сіль з морської води, не може бути повноцінним джерелом. Наявність мікроскопічних ракоподібних, водоростей надає її кристалам рожевий або сірий відтінок морської солі.

Є ще й чорноморська сіль: її колір обумовлений домішками глиняних порід і розпеченої лави.

Морську сіль можна використовувати як сировину що б зробити з неї кухонну сіль. Отриманий продукт, отриманий в море, перекристаллизовывают. З води і морської солі для цього готується концентрований розчин, після чого його нагрівають. Коли надлишок води випарується, осад сушать. Отриманий продукт – кухонна сіль.

У більшості випадків для приготування є галіт або кам’яна сіль. Його відкладення з’явилися на місці давніх морів. По суті, це кристалічна форма хлориду натрію. у природному стані кристали галіту можуть бути білого, сірого, рожевого кольору. Це залежить від мікроорганізмів і наявності домішок.

Відмінність кухонної і морської солі

Види солі

  • Кухонна сіль
  • Йодована сіль
  • Кошерна сіль
  • Морська сіль
  • Ароматизована сіль

Галіт добувають як у відкритих копальнях, так і в шахтах. Галіт після видобутку розчиняють у воді очищаючи від домішок. Поварена сіль являє собою практично чистий хлорид натрію. Він містить 60 відсотків хлору і натрію 39. 4 відсотка.

Сучасний споживач вважає більш корисною морську сіль. Практично неможливо після приготування страви відрізнити кухонну або морську сіль. Відмінністю відрізняється тільки в способах її виробництва.

Скориставшись попитом на натуральну морську сіль, деякі виробники можуть забарвити кристали кам’яної солі в різні кольори. Отримана морська сіль природним випаровуванням, має кристали всіх форм і розмірів, кристали кам’яної солі зазвичай мають кубічну форму, так як поварена сіль має більш дрібні кристали тієї ж форми.